Leiner Laura ünnepnap, avagy BOLDOG SZEPTEMBER 8.-ÁT

by - 9/08/2016

 Ebben a bejegyzésben úgy döntöttem, hogy felsorolom nektek a Top 5 (+1) kedvenc idézetemet. Na, akkor lássuk:


"- Beülhetek a Télapó ölébe? - kérdezte Móni vigyorogva Zsoltitól, ahogy odalépett hozzánk. 
 - Vert már pofán krampusz? - kérdezett vissza Kinga reflexből."
Leiner Laura: Remény (371. oldal)

***
"Szétesni könnyű, és önmarcangoló életet élni sem nehéz, a sírásról már nem is beszélve. De kihúzni magunkat, túllépni a hibán és továbbmenni? Na, ez az, ami baromira kemény meló, viszont nagyon megéri."
Leiner Laura: Remény (315. oldal)

***

"- Tanár úr, azért ez túlzás. Monsieur Durand-t többet fogom látni, mint az anyámat! – üvöltötte be Zsolti.
     – Tudom, az órarendetek kissé nehéz… – bólogatott megértően az ofő.
     – Elváltak a szüleid, nem is látod anyádat – gondolkozott Dave.
     – Akkor, tanár úr, Monsieur Durand-t többet fogom látni, mint Dave anyját! – javította ki magát Zsolti. Szakadtunk a nevetéstől, és ezen még Haller is elmosolyodott."
Leiner Laura: Remény (28.oldal)
 
***
"Máday vöröslő fejjel nézett végig a hat fiún.
     – Megkérném a mélyen tisztelt társaságot, hogy a közösségi oldalakon azonnal írják át az iskola nevét! Ez nem humoros! – förmedt rájuk.
     – Miről van szó? – suttogtam Virágnak.
     – Hihi – kezdte olyan „virágosan” a mesélést. Amúgy semmi extra, csak a fiúk átírták a Szent Johanna Alapítványi Gimnáziumot Szent Johanna Rehabilitációs Klinika és Elmegyógyintézetre."
Leiner Laura: Remény (199.oldal)

***
 "– Hová rohansz ennyire? 
  Megperdültem a tengelyem körül, és zakatoló szívvel meredtem Cortezre. Ott állt, a kerítést támasztva, zsebre dugott kézzel, laza mosollyal az arcán. A pillantásától totálisan megsemmisültem, és semmi mást nem hallottam, csak a fülemben zúgó vért. Ellökte magát a kerítéstől, és felém lépett. Megfogta a karom, magához húzott, és ráérősen megcsókolt."
Leiner Laura: Remény (435.oldal)
 ***
+1
"Az udvarra vezető ajtó hirtelen kivágódott mögöttünk, mire mind megfordultunk. Cortez kirontott az ajtón, ami erősen visszacsapódott. Lélegzet-visszafojtva néztem rá. Az ajtóban állt, homlokába hulló sötét tincsei alól fürkészve nézett, és csak ennyit kérdezett:
– Melyik szeptember 8.?
Tudtam, miért kérdezi. A levelemben ezt a dátumot említettem arra vonatkozóan, hogy totál beleestem.
– Kilencedikben – mondtam halkan.
Cortez hitetlenül elmosolyodott, megindult felém, és abban a pillanatban gondolkodás nélkül én is odaléptem hozzá. Körülbelül fél lépésre tőle megálltam, ő pedig megragadta a karom, és határozott mozdulattal magához húzott. Nem tudom, hogy ő csókolt-e meg engem vagy én őt, esetleg egyszerre történt. Nem ez a lényeg. A gyomromban lévő valamennyi pillangó felébredt, és vadul csapkodni kezdett, miközben a mellkasom úgy hullámzott, hogy alig álltam a lábamon. Forgott velem az egész világ, és végig azt kívántam, hogy soha ne érjen véget. Mintha csak megérezte volna a gondolatom, Cortez továbbra sem engedett el, hanem többször, egymás után megcsókolt, én pedig alig kaptam levegőt, és a boldogságtól majd szétrobbantam. Végül a homlokát az enyémnek támasztotta, és két keze közé fogta az arcomat.
– Mennem kell – suttogta.
– Tudom – fúrtam bele a tekintetem az övébe.
– Megvársz? – kérdezte halkan.
– Két és fél éve mást sem csinálok – feleltem, mire lehunyta a szemét, és újra megcsókolt. Ez nem olyan volt, mint a szilveszteri. Sokkal több érzelem volt benne, sokkal bátrabb és sokkal igazibb volt."


You May Also Like

1 megjegyzés

  1. Pontosan! :D A fontos datum...
    Reni&Cortez eleteben:
    Szeptember 8. :) 🌈
    Ahogy tesom szuletesnapja,szoval biztos nem fogom elfelejteni ezt a datumot :D
    Persze, szerintem, aki olvasta a Sz.J.G.-t, az sosem felejti el...
    Orok emlek marad :) 👑
    Ugyan ugy a valentin-nap :D
    Vagyis: Ricsi szuletesnapja!🎯
    Pósa Richard (Ricsi), Felmayer Dávid (Dave), „Szenyor Máday” Nagy Zsolt (Zsolti),Antai-Kelemen Ádám (Cortez,A.K.Á.(,)C.)
    A „balhes negyes” :D 👑👑👑👑

    VálaszTörlés