MEGLEPETÉS! Interjú Papp Dórával a Tükörlelkek második részéről.

by - 7/26/2016

1.: Hogy jött a Tükörlelkek ötlete? 
Már nem emlékszem pontosan, mikor történt, hogy elkezdtem kidolgozni a főbb karaktereket, de annyit tudok, hogy először csak Krisztit szerettem volna egyetlen főszereplőként, akinek igazából senki nem ismeri a magánéletét, de mindenkinek van valamilyen előfeltételezése róla. Aztán rájöttem, hogy az előítéleteket akkor tudom a legjobban bemutatni, ha az eredetileg mellékszereplőnek tervezett Orsit azonos pozícióba emelem Krisztivel. Innen már "könnyű" volt, alakult a sztori hangulata, amiben a magyar kisvárosi gimis életet szerettem volna bemutatni, és a magyar fiatalok gondolkodásmódját, felvázolni a lehetőségeiket, a szülőkkel, a tanárokkal való kapcsolatukat. Persze nem szabad ennyire általánosítanom, ez még mindig csupán két kiragadott karakter élete. Próbálkozom puhatolózni a témában, megérteni és megírni a fiatalok nehézségeit, változásait, problémáit.
2.: Hány részesre tervezed? 
Két része lesz.  
3.: Miért pont Krisztiről és Orsiról írsz? 
Mármint miért pont erről a két szereplőről? A suli kedvence és a suli balhés csaja - szükségem volt két, első benyomásra teljesen eltérő szereplőre. Az előítéletek így hasítanak a legmélyebbre. 
4.: Miért pont Tükörlelkek lett a címe? 
Ezt rábízom az olvasóra. Mindenki máshogy értelmezi, és szerintem pont ez a szép benne. 
5.: Vikit miért melegnek alkottad meg? 
Miért ne? 
6.: Melyik karakterrel tudsz azonosulni a történet írása során? 
Az írási folyamat lényegében arról szól, hogy valamilyen szinten mindegyik karakterrel azonosulnom kell, csak így lesznek hitelesek a szereplők és a viselkedésük. Próbáltam kidolgozni a saját stílusukat, a saját szóhasználatukat, és figyelnem kellett rá, hogy ne keverjem a kettőt - nem egyszerű feladat, de annál izgalmasabb. Orsiban és Krisztiben is van belőlem, megpróbáltam apró-cseprő dolgokat belecsempészni magamból a sztoriba. Orsi angol tudása, a zenei ízlése, Kriszti tanulásmániája, a lányok makacssága például ilyenek.  
7.: Ki inspirál az írásban? 
Az alkotásra bárki inspirálhat, akit csak meglátok az utcán vagy megismerek, mert mindenkinél lehet találkozni olyan tulajdonsággal vagy világszemlélettel, ami inspirálhat egy karaktert vagy egy történetet. De amennyiben a kedvenc íróimra gondolsz, akkor: Gaiman, Tolkien, Martin, Jókai, Szilvási, Rowling. 
8.: Mesélsz egy kicsit mesélj a 2.részről? 
A második részről egyelőre csak annyit tudok elárulni, hogy valószínűleg nyár végére fog megjelenni, és kicsit hosszabb lesz, mint az első rész. 

Remélem tetszett az interjú, ami nagy nehezen megszületett. Bár ez kicsit rövid lett, de remélem nem baj. :) 
Ha tetszett kérlek hagyj nyomot magad után kommentbe, vagy iratkozz fel a blogra. :) Köszönöm. :*

You May Also Like

0 megjegyzés