Terveim a karantén idejére

by - 3/20/2020


#maradjotthon
#olvasskönyvet

 Mindenki tudja, milyen helyzet alakult ki nem csak Magyarországon, de az egész világon. Sajnos ez a vírus arra kényszeríti most az embereket, hogy inkább otthon maradjanak és ne menjenek sehova. Ez a mai világban azonban nehezen kivitelezhető, de most muszáj megoldani. Sokaknak már az első napok után tele van a nemlétező nemiszervük az egésszel. Viszont most mutatnék egy pár tippet arra, hogyan dobhatjátok fel a karantén idejét. Nézzük, én miket tervezek:

1. Olvasás:

Tessék. A könyvmolyok számára itt a remek lehetőség arra, hogy a régóta várakozó könyveket végre levedd a polcról és belevesd magad egy újabb és újabb kalandba. Tipp: Készíts listát, miket szeretnél elolvasni. Én egyelőre csak pár könyvet szedtem össze. Nézzük. Itt talán ti is találtok kedvetekre valót, habár csak egy pár darab. 
I. Bakos R. Laura: Megélt életek

Fülszöveg:

Dávid sikeres úszó volt, aki egy szerencsétlen baleset következtében megsérült, és már csak árnyéka önmagának. Mindenki a visszatéréséről faggatja, ő azonban hallgat.
Lili egy fiatal lány, aki az élet nehézségeivel néz szembe, miközben haldokló barátnőjét segíti át élete utolsó pár hónapján.
Mindkettőjüket megtörte az élet, de egy véletlennek köszönhetően találkoznak. Talán a nagybetűs Sors akarta így, vagy csupán a véletlen műve lenne? Vajon két összetört szív képes meggyógyítani és kiegészíteni egymást?

II. Sarah Dessen: Figyelj rám

Fülszöveg;

Annabel ​Greene harmadikos gimnazista, és megvan mindene, amiről csak egy lány álmodhat: divatos ruhák, menő barátnők, jó jegyek és a suli leghelyesebb sráca…
Mindez azonban csak abban a tévéreklámban igaz, melyet nyáron forgatott vele egy áruházlánc. Annabel valódi élete már kevésbé irigylésre méltó. Elege van a modellkedésből, legjobb barátnője ellene fordult, az iskolában magányos, és otthon sem érzi jól magát igazán. Egyik nővére, a nagyszájú, életvidám Kirsten, New Yorkba költözött, míg Whitney, a középső nővér, egész nap otthon gubbaszt és súlyos anorexiával küzd. Szülői szeretetben elvileg nincs hiány, csakhogy az apja nem az a lelkizős fajta, anyja pedig annyira élvezi lánya modellkedését, hogy észre sem veszi, Annabelnek mennyire elege van mindebből. A lány már meg sem próbál beszélni családjával a problémáiról, inkább hazudik vagy egyszerűen csak hallgat, hogy elkerülje a veszekedéseket, megkímélje egykor súlyos depresszióval küzdő anyját a csalódástól és az újabb megrázkódtatásoktól.
Aztán egy új barátság jelentős változást hoz: Annabel megismerkedik fura, magányos iskolatársával, Owen Armstronggal, akinek a fülében mindig ott az iPod. Owent már olyan sokszor sodorta bajba agresszív viselkedése, hogy dühterápiára ítélték. Az ott tanultakat és a zenét segítségül hívva, a fiú lassan rávezeti Annabelt, hogyan lépjen ki a hazugságok világából.
De vajon lesz-e elég bátorsága, hogy elmondja, mi történt valójában a nyáron, miért lett vége legjobb barátnőjéhez fűződő barátságának? Vigyázat, ha elkezded olvasni, nem tudod letenni! Hidd el, nem érdemes kockáztatni, hogy elkobozza a tanár: ne olvasd órán, pad alatt…

Sarah Dessen történetei rendkívül népszerűek a fiatalabb korosztály körében, nem véletlenül filmesítették meg korábbi regényét Szerelmi leckék hitetleneknek címmel, Mandy Moore főszereplésével.

III. R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Fülszöveg:

Barcelona ​és a szerelem íze…
Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense.
Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét.
Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja.
Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért.
Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát.
Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét is.
Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte korszakalkotó ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának.
Mindennapra egyet, így rögtön két legyet üt egy csapásra…
Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára az áttörést, a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is…

R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal napjaink Barcelonájába ruccan ki, és egy humoros, vérbeli romantikus történettel örvendezteti meg olvasóit.

IV. Elizabet Stone: Mond, hogy ez a valóság

Fülszöveg:

Dr. Leonard Anderson, egy vonzó, sikeres fül-, orr-, gégész, aki nem mellesleg, meleg. Nem igazán titkolja, de mégis kevesen tudják róla a környezetéből. Közkedvelt, mégis magányos. A kórházi munkája tölti ki az életét és azzal ámítja magát, hogy ezzel feledtetni tudja a sivár magánéletét.

Howard Kingston egy jól menő londoni szálloda ambiciózus igazgatója, aki lehengerlő személyiségével és magabiztosságával kápráztatja el a körülötte lévőket, nemtől és kortól függetlenül. Határozott, nem fél kimutatni az érzéseit, ennek ellenére meg kellett vívnia a maga harcait a titkolt identitásra kényszerített életében.

Kettejük találkozása tűzijátékszerű; villámcsapásként éri őket a szerelem.

A távolság megerősíti az egymás iránti vágyódásukat, vagy csak egy fellobbanás lesz az életükben a találkozásuk? Kockáztatják-e a biztos egzisztenciájukat egy váratlan szerelem kedvéért?

V. L.J. Wesley: 12 első randi

Fülszöveg:

Pam vagyok, és ez egyáltalán nem az én történetem.
Nem bírtam már elviselni, hogy a legjobb barátnőm letargiában éli az életét egy rosszul sikerült kapcsolat miatt. Lépnem kellett, erre pedig csak egyetlen megoldást láttam. Átvettem az irányítást Sam szerelmi élete felett, hogy havonta legalább egyszer kimozduljon a lakása fogságából, és végre tovább tudjon lépni. Pasik széles választékát szállítottam le neki egy-egy randi erejéig, remélve, hogy ha az igazit nem is találja meg köztük, kiszakad a rátelepedő depresszióból, és újra elkezdi élni az életét. Legjobb barátnőjeként, kötelességem minden segítséget megadni neki, a magam nem feltétlen kedves módján.

Egyelőre csak ennyi, de ki tudja, milyen hosszú lesz ez az idő.

2. Írás:

 Azoknak a könyvmolyoknak, akik olvasás mellett írnak is, remek lehetőség a mostani otthonmaradós időszak, hiszen rengeteget lehe írni, akár új történetet kezdeni, vagy befejezni egy régit.
 Én sem tervezek másképp. Van egy történetem, mely két szemszöges. Én és egy nagyon jó ismerősöm írjuk csak mivel ő dolgozik és mellette ő is ír, így nem nagyon tud három felé szakadni. Én már megírtam a saját szemszögömet, viszont elvállaltam, hogy vázlatszerűen (ami nálam azt jelenti, hogy megírom, hogyan képzelem el és majd kiegészíti/átírja) megírom, hogy ennyivel előrénb legyünk.

3. Film-/Sorozatnézés:

 A film/sorozat kedvelőinek is kiváló ez az időszak, hiszen be lehet hozni a lemaradást. Én például az idő hosszúságának megfelelően három sorozattal szeretném behozni magam. Ez a három pedig a következő:
1. Teen Wolf

  • Már egy jó ideje folytatni szeretném a sorozatot csak meg kéne találnom, hol néztem. 

2. BIA (Disney Channel-en egy új sorozat)

  • Ezt a sorozatot spanyolul kezdtem el nézni még nyáron, de aztán szeptember-október körül Magyarországon is elkezdték adni, így magyarul nézem újra az addigi részeket, amiket feltettek már a netre. 

3. The Fosters

  • Eskü meg van nyitva a böngészőben és nézni akartam, de még nem jutottam el addig. 


4. Online koncertek

 Nem, itt nem arra gondolok, hogy spotify-on meg youtube-on. Hanem például arra gondolok, hogy egy jópár zenekar a mostani helyzetre való tekintettel online koncerteket tart próbateremből/saját lakásból. Ez pedig egy remek lehetőség, hisz így nem maradsz le. Nekem mondjuk bonyolultabb, mert az egyik hobbim a koncertfotózás és a koncerteken többnyire fotózok. Attól függetlenül viszont igy is élvezem a koncerteket, hiszen hallgatni még jobban imádom őket.
 Tipp: Nézzetek szét azoknak a zenekaroknak az oldalán, akiknek a koncertjeikre mentetek volna. Talán ők is tartanak ilyet.

Ti mit terveztek? Írjátok meg bátran.

You May Also Like

0 megjegyzés