FILMAJÁNLÓ: Hidden kisses - Titkolt csókok

by - 3/09/2020

Leírás: 

Két kamasz fiú, egy csók és egy kompromittáló fénykép, amelyen azonban csak az egyik arc felismerhető… Luis harcol az érzelmeivel, képtelen elfogadni a saját másságát, a családja úgyszintén. Nathan-nak nincs mit tennie, ő lebukott! Győzhet-e a szerelem, vagy a tragédia elkerülhetetlen? Egy kiváló alkotás Franciaországból, ahol engedélyezett a melegházasság, az előítéletek azonban csak lassan múlnak el… 

Vélemény:

 Ezt a filmet most láttam harmadik alkalommal. Mindig találok benne valamit, ami megfog. Ám egy dolg soha nem változik: Az alap történet. Hiszen rendkívül tanulságos és csodálatos filmről beszélünk.
 A történet két főszereplője Nathan és Luis. Két srác, akik egy házibuli következtében engednek az érzelmeknek, (na meg szerintem egy kis alkoholmennyíségnek) amiket még maguk elöl is titkolnak. Azonban egy internetre feltöltött kép tönkreteszi egyikőjük iskolai életét. Hiszen csak Nathan látszik a képen.
 Szép lassan megismerjük mind a két szereplőt és az ő családjukat, melyből látszik, hogy teljesen ellentétesek. Luis egy gazdag családból származik egy homofób apától és egy (ahogy kivettem a filmből) karrierista anyától. Nathant pedig egyedül él az apjával. Ők "átlagos" családnak mondhatóak. Minden ott kezdődik, mikor Nathan az apjához költözik, emiatt pedig új iskolàba megy. Az első perctől láthatjuk, hogy ott lesz valami. Ám nem egy tipikis love sztoriról beszélünk, hiszen Luis apja amellett, hogy nem képes elfogadni a fia másságát - amire akkor kezd rájönni, mikor megismeri Luis-t - folyamatosan hajszólja a fiát, hogy egyre jobb legyen a sportban.
Szinte bele lehet élni magad a szereplők bőrébe és átérezni, amit ők. Nyilván könnyen beszélek, de mégsem. Nathan és Luis egy olyan párost alkottak a történetben, akiknek a története akár valóság is lehetne.

 Én nagyon ajánlom ezt a filmet, hisz' már sokadik alkalommal néztem meg. Igaz, nem magyar szinkronos, csak feliratos, de fantasztikus élményt nyújt így is.

Idézetek:

Louis: Azt hittem, eldobtad.
Nathan: Nem…
Louis: Mit csinálsz?
Nathan: A te illatod…
•••
Laura: Igaz az, hogy szerinted én szép vagyok?
Louis: Nagyon szép! Kár, hogy nem vagyok biszexuális!
•••
Laura: Szereted őt?
Nathan: *mosolyogva bólogat*

Te is megnézheted ITT

You May Also Like

0 megjegyzés