Borsa Brown: Az arab

by - 10/31/2017


Fülszöveg:

Megbotránkoztató, ​ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel.
Az erotikus részekre tekintettel 18 év feletti olvasóknak ajánlott!

KÖSZÖNÖM AZ ÁLOMGYÁR KIADÓNAK
A RECENZIÓS PÉLDÁNYT!
Vélemény:

Borsa! Nem szeretnél történelem könyveket is írni? Akkor szeretném a történelmet és nem kellene minden év végén kettessel átengedniük a tanároknak. Szó szerint olyan volt a könyv, mintha egy csak egyetlen egy leckéből álló törikönyvet olvasnék.
  Viszont komolyra fordítva a szót, nagyon tetszett, pedig egy éve kerülgettem. Féltem, hogy nem fog tetszeni, de tévedtem. De még mekkorát. Féltem, hogy egy számomra olyan kultúráról olvasok, ami most különösen nagy vízhangot kap.
 Maga a történet egy gazdag arab férfiról szól, aki a királyi család tagja. Az egyik üzleti útján megismerkedik a vörös démonnal, Csillával, aki azonnal rabul ejti a szívét, de először csak az ágyig akarja elvinni. Aztán szépen, sorban megismerjük Gamal érzékeny, szeretettel teli oldalán is.
 Imádtam a történet minden egyes sorát. A cselekményeket még annál inkább. Azt is, hogy bemutatta a vallást.

A végén pedig nagyon jól bemutatja egy ponton a könyv, hogy egy arab férfi, akibe születése óta belenevelték, hogy csakis arab nőt szerethet, hogy képes megharcolni az igaz szerelemért és egy nem arab nőért. Na, meg az "ajándék értéke".

 Azt pedig külön megjegyzem, hogy a vége lesokkolt.

Kedvenc idézet(ek):

"Egy időre elhallgat, nekem pedig az jár a fejemben, hogy egy kelet-közép-európai ország fővárosában miért neveznek el teret az USA 32. elnökéről."

50. oldal

"Eszembe jutott apám megjegyzése a magyar nőkről. Azt mondta, ők a legszebbek a világon."

83. oldal

"A teve szóra úgy néz rám, mintha egy másik bolygóról érkeztem volna. Most már talán sejti, mi is a véleményem a sertésről. Kábé ugyanaz, mint neki a tervéről.
– Tevét? – szemöldökét felhúzva kérdez vissza. – Ó. Nem furcsa az? – úgy érdeklődik, mint egy buta kislány.
Majdnem odavetettem, hogy még eszünk ízeltlábúakat is, de nem kínzom tovább. Csak egyféleképpen vagyok képes válaszolni.
– Nem. Legalábbis még nem nőtt tőle púpom."

133. oldal

"Senkivel. Gamal ibn Husszein ibn Abdul al-Szudairi nem a gyengédségről híres."

149. oldal

"A hozományt a férj fizeti, de nem a lány családjának, hanem magának a menyasszonynak. Egy nőnek a hozomány a bizonyíték az életre. Bármi is történjen, akár egy válás is, a magas hozomány lehetőséget biztosít az újrakezdésre. Ezt sosem kérheti vissza a férj, és senki sem veheti el a nőtől."

226. oldal

"A menyasszony családjának azért is fontos a véres lepedő, mert ezzel bizonyítják lányuk ártatlanságát és tisztaságát. Ma már a lepedőmutogatás sokszor elmarad, de úgy látszik, a körülöttünk sertepertélő nők fontosnak tartották ezt a hagyományt megőrizni. Ha nem végeztük volna össze az ágyneműt, valószínűnek tartom, hogy valami állat vérét szétmaszatolták volna rajta. Legalábbis régen hallottam hasonló cselekedetekről.
A vőlegény családjának is fontos a tárgyi bizonyíték. Számtalan dolgot jelképez. Rámutat a férfi és a nő egységére, valamint a férfi uralkodására a nőn."

281-282. oldal

"– Azóta akarlak, hogy megláttalak, Gamal!"

313. oldal

"– Gyönyörű vagy, kicsi hercegnő!"

382. oldal

"Nem rombolom le a képzetét, mert igazság szerint a mi túlvilági hitünk egy kicsit bonyolultabb. A Korán szerint hét föld van és hét ég. Tehát a földünk alatt még hat pokol helyezkedik el."

400.-401.oldal

"Az én lányom!
Az én családom!"

404. oldal

"– Nagyon jó apa vagy, Gamal!"

422. oldal

"Durcásan az ajtóhoz fordulok, a lélegzete is eláll. Gyönyörű. Egy tűzvörös, szűk ruha van rajta, egy tűsarkúval és gyönyörű ékszerekkel."

426. oldal
Kedvenc karakter(ek):

Csilla: Mert egy nagyon erős és határozott nőt ismerhettünk meg benne.🙂

Kedvenc jelenet(ek):

Mondanám azt, hogy az egész könyv, de ez nem lenne igaz, mert voltak olyanok, amiktől egyenesen a falnak mentem.
1. kedvenc: Amikor a végén Csilla felhívja Gamalt és mondja, hogy van számára egy ajándéka, ő pedig lemegy hozzá és először látja meg az "ajándékot".
2. Amikor Csillával elmennek várost nézni.
Még számtalan kedvencem volt, de nem fogom mindet felsorolni, mert holnap reggelig olvashatnátok ezt a bejegyzést.

Borító: 

Engem megfogott. Tükrözi a történetet. Legalábbis elmondja, hogy milyen világról is szól a könyv. 

You May Also Like

0 megjegyzés