BORÍTÓLELEPLEZÉS: Bessenyei Gábor - Tested és lelkem

by - 11/06/2021



Fülszöveg:

Semmi bajom a meztelenséggel.
Hogyan is lenne? Igazából nincs is annál jobb, mint eljutni oda a lánnyal, hogy meztelenül láthasd.
De mi van akkor, ha nem csak te láthatod? Hanem az összes haverod, az egész iskola, és hirtelen mindenki azt hiszi, hogy jár neki belőle egy darab.
Ez nem lehet a valóság.
Mert ha az, nem biztos, hogy el bírom viselni.
De ha én nem bírom elviselni, mi lesz Lucával?

Kemenes Bálint élete boldog. Ő a focicsapat ünnepelt sztárja, egyre sikeresebb a YouTube csatorna, amit a barátaival csinál, és még egy gyönyörű lánnyal is flörtöl. Igaz, az a lány a legjobb haverja barátnője…
De hát miért nem szakít Luca Áronnal? Talán fél a fiú bosszújától? És Bálint tudna neki segíteni?

Orosz Luca az egyik legvidámabb, legmagabiztosabb lány az osztályban. Szeret olvasni, szívesen bulizik a barátaival, jól tanul és másoknak is segít. Aztán egy nap megtörténik vele az elképzelhetetlen: olyan képek kerülnek fel róla az internetre, amiket csakis egyetlen embernek szánt.
Hogyan lehet ezután folytatni az életet? Ugyanaz az ember tud maradni, aki eddig volt? Kire számíthat, kibe kapaszkodhat?

Bálint és Luca közös kalandja éppen csak elkezdődik, de a képek mindent megváltoztatnak. Bimbózó szerelmüket letöri egy olyan bosszú, aminek talán sohasem lépnek túl a következményein. 
Milyen úgy ismerkedni valakivel, hogy közben mindenki a meztelen képeiről beszél körülötted? Hogyan lehet megvédeni valakit a megaláztatástól? Mit hajlandó Bálint feláldozni azért, hogy Luca mellett kiálljon? És vajon mennyit ér ez a szerelem?

Te kitartanál a végsőkig is? Te mindig helyes döntést hoznál? Te tudnál ítélkezés nélkül segíteni?

Tarts Bálinttal ezen a különleges úton, küzdj le előítéleteket és ismerd meg a fiúk lelkének mélységeit!

És akkor lássuk a borítót:


EXKLUZÍV IDÉZETEK

#1
„Elvárja, hogy úgy tegyek, mintha mi sem történt volna, mintha nem szorítana kést a torkomhoz. Csókolózunk, látom, hogy a szeme csukva, én meg csak üresen bámulok ki a fejemből. Nem érzek semmit, csak gyűlöletet. Annyi mindenki mást csókolhatnék, de nekem őt kell.”

#2
„– Ezt csak azért mondod, mert régóta nem volt barátnőd.
– Három hónap – mutatom az ujjamon. – Azért az még nem a világ.
Áron úgy csóválja a fejét, mintha mégis a világ lenne.
– Hé, az eddigi rekordom tizennégy év, ez attól még messze van.”

#3
„– Nem azt mondtam, hogy a könyv rossz. Hanem hogy rossz választás volt.
– Mit kellett volna választanom?
– Valami vidámabbat. Mellettem vidámnak kellene lenned, boldognak. Én ilyen könyv akarok lenni az életedben.”

A szerzőről:

Bessenyei Gábor 1985-ben született, a főiskolán újságírást tanult, a pályafutását is újságíróként kezdte. A III. Aranymosás pályázat egyik győztese. Novellákkal már több felületen bemutatkozott, mielőtt az első ifjúsági fantasy regénye, A jövő harcosai a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelent 2015-ben. A regény a következő években trilógiává bővült, aminek további kötetei A feledés folyója és A háború lelke.
Ezt követő regényeiben elkezdett a mai fiatalok problémáira koncentrálni. Legfőbb célja, hogy szakítson a túlidealizált romantikával, és az ilyen történetekben felbukkanó, tökéletesnek ábrázolt szereplőkkel, és olyan hiteles képet mutasson a mai fiúkról, a bennük működő motivációkról, érzelmekről, gondolatokról, amelyek nem jellemzőek más történetekre. Ezt a vonalat viszi Az első csók és egyéb démonok című, negyedik regényében, és a megjelenés előtt álló Tested és lelkem című történetében is.

https://bessenyeigabor.hu
https://www.facebook.com/bessenyei.gabor
https://www.youtube.com/bessenyeigabor
https://www.instagram.com/bessenyei.gabor/
https://konyvmolykepzo.hu/cimke/bessenyei-gabor

You May Also Like

0 megjegyzés