BORÍTÓLELEPLEZÉS: Thomas Savage - A kutya karmai közt

by - 10/08/2021

Fülszöveg:

„Hátborzongató… A kutya karmai közt
egy feszes tempójú, erőteljes regény.” – Publisher’s Weekly
Phil és George testvérek és üzlettársak, a montanai völgy legnagyobb farmjának tulajdonosai. Phil az okos, George a lomha. Phil magas és összeférhetetlen, George testes és csöndes. Phil briliáns sakkjátékos, mohó olvasó és ékesen szóló történetmesélő, George lassan tanul, és a munkának szenteli magát.
Phil ádáz szadista, aki mindenben dominálni akar, ezért nem tudja elviselni a gyengeséget, George-nak viszont gyengéd, szeretetteli a lelke. Ugyanabban a szobában alszanak, amelyiken kisfiúként osztoztak, és ennek már közel negyven éve. Amikor George váratlanul feleségül vesz egy fiatal özvegyet, és elviszi a farmra, Phil könyörtelen hadjáratba kezd, hogy tönkretegye öccse újdonsült feleségét. De szemben találja magát egy váratlan védelmezővel…
A kutya karmai közt rabul ejti az olvasót a felkavaró első bekezdéstől az elképesztő végső fordulatig.
 
No és akkor lássuk a borítót:
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „NETFLIX NETFLIX FILM KUTYA KARMAI KÖZT „Magával ragadó, feszültséggel teli regény. Egy irodalmi mestermű." AnnPrx,ró Proulx, iro fuiletion tselection selection THOMAS SAVAGE”
Tedd a kívánság- vagy a várólistádra Molyon!
 
  
 
A szerzőről:
 
Thomas Savage 1915-ben született Salt Lake City-ben. Írást tanult a Montanai Egyetemen, BA diplomáját a Colby College-ben szerezte meg 1940-ben, ahol tiszteletbeli mesterdiplomát kapott 1952-ben. Írói karrierje öt évtizedet és tizenhárom regényt ölel fel. Számtalan munkát elvállalt az írás mellett: volt csikós, tanyasegéd, vízvezetékszerelő-segéd, hegesztő, váltókezelő, kárbecslő és irodalomtanár is – többek között a Brandeis Egyetemen és a Vassar College-ben is. Savage Guggenheim-ösztöndíjat kapott 1980-ban. Legújabb regényét, a The Corner of Rife and Pacificet a Publisher’s Weekly az 1988-as év tizenöt legjobb regénye közé sorolta, PEN/Faulkner Awardra jelölték, és kiérdemelte a Pacific Northwest Booksellers Association Awardot.
 
Exkluzív idézetek:
#1
„Ám a szokásai és a megjelenése miatt az idegenek kénytelenek voltak megváltoztatni az arisztokratáról alkotott elképzelésüket, és a továbbiakban egy olyan embert érteni alatta, aki megengedheti magának, hogy önmaga legyen.”
 
#2
„Arra gondolt, hogy a szerelemről sem tud többet, mint a könnyekről, de jólesett neki ott ülni. És jólesett neki a beszélgetés, ami úgy tűnt neki,
mintha azzal kecsegtetne, hogy mindjárt izgalmasabbá válik. Vagyis mindent tudott a szerelemről, amit tudni lehetett: ismerte a szeretett ember jelenlétének gyönyörűségét.”

#3
„Régen, jóval azelőtt, hogy Mrs. Lewis sütött-főzött Burbankékre, ráesett egy fa Mr. Lewisra az erdőben, és megölte őt „a fénykorában”. Mrs. Lewis abban reménykedett, hogy újra együtt lesznek majd ott, amit ő örök hazának hívott, ám az addig függőben lévő kapcsolat csípős megjegyzéseket, keserű észrevételeket és komor életbölcsességeket ébresztett benne.”

You May Also Like

0 megjegyzés