Cluedo Book Tag 2018

by - 1/27/2018

Első sorban szeretném megköszönni Annának, a Lap lap után bloggerinájának, hogy kihívott erre a tag-re. Kíváncsi vagyok, mit tartogat nekem. Akkor nézzük is.

1. Miss Scarlett - A végzet asszonya - Egy könyv, amit csak azért akartál elolvasni, mert gyönyörű a borítója, de később a tartalmát is imádtad.

Nem volt még ilyen, legalábbis nem jut eszembe. Én minden könyvnél úgy vagyok, hogy először megnézem a címet, azzal együtt a borítót és ha a borító nem tetszik, attól még elolvasom a fülszöveget. Ha pedig az megfogott, akkor vágjunk bele. A belső tartalom, már nem 100%-ban függ a fülszövegtől. 

2. Mrs. Peacock - A társasági asszony - Egy könyv, ami kezdetben visszafogottan indult, nem igazán tetszett, de végül elég jól kiforrta magát és most már bármikor újraolvasnád.

 Na, nálam ez a Forbidden volt. Ez volt az a könyv, aminek az első négy-öt oldalánál (igen, nálam az az eleje) nem tudtam nagyon hova tenni a történetet. Most meg nézzetek rá a blogom oldalsávjára. Ott van az újraolvasós listámon. 

3. Plum professzor - A szellem embere - Egy könyv, aminek igazán érdekes, egyedi, elvont és kissé különc a témája.

 Szintén a Forbiddent sorolnám ide, illetve Ludányi Betti kéziratát, amit előolvastam. Ennek a címe pedig: Mennem kell... A Forbiddent szerintem nem kell nektek bemutatnom. Nyilván különleges a témája és egyedi. Eddig és azóta sem olvastam még ilyet. 

4. Mustard ezredes - Az alfahím - Egy könyv, amit szinte mindenki imád, de Te valamiért mégsem szeretted.

Na, ez nálam baromi nehéz. Én általában csak olyan könyveket fogok ki, amiket szeretek. Viszont félve, de ide merészelem írni Lakatos Levente Barbibébi című könyvét. Nem tudom, miért. Körülöttem mindenki szerette, még a legjobb barátnőm is, de én valahogy nem. Lehet, hogy csak a kezdő jelenet miatt volt rám ilyen hatással a könyv. Ezért is nem írtam róla bejegyzést, mert aztán a könyvmolyok 90%-a nekem támad. 

5. Green atya - Az aranyifjú - Egy könyv, ami nem az, aminek látszik (értsd: sokkal több van benne és sokkal több meglepetést vagy éppen titkot rejt, mint ahogyan azt mondjuk a fülszöveg alapján gondoltad volna).

Baráth Viktória: A főnök. Nem számítottam arra a hatásra, amit kiváltott belőlem. Viszont hihetetlen volt. Nem csalódtam benne. Na, de az új könyvére kíváncsi leszek. 

6. Dr. Orchid - A zseni - Egy végtelenül okos és körmönfont könyv, ami végül téged is meglepett, rászedett.      

Baráth Viktória: Első tánc és ugyanúgy tőle A főnök... (valami) *kulisszatitkot nem akarok elárulni sorry*

7. Dr. Black - A méltatlanul elfeledett áldozat - Egy könyv, amit sokan mellőznek, esetleg nem igazán szeretnek, de Te olvastad és valamiért mindig emlékezni fogsz rá.

Szűcs Vanda könyvei. Nem szerettem, viszont olvastam a sorok között és maga a történet - ami a sorok között lapult - jó volt. Csak rosszul volt megírva. 

8. Cluedo - A klasszikus rejtélyek játéka - A kedvenc krimi/nyomozós/misztikus vagy rejtélyes könyved.

Krimi: Baráth Viktória: A főnök
Nyomozós: Ally Carter: Gallagher girls 1.-2.   
Misztikus: -----  

Kihívottjaim: Zsófi, Dorka

You May Also Like

0 megjegyzés