Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi

by - 6/30/2016

A Szent Johanna Gimi sorozatot nyilván mindenki ismeri, de aki nem, annak leírnám röviden, hogy miről szól.
A TÖRTÉNETRŐL RÖVIDEN: 
Rentai Renáta, a történet főszereplője Pestre költözik a családjával, hogy közelebb legyen a gimihez. Mivel pont akkor költöztek, mikor a gólyatábor volt, így nem ment, meg amúgy se volt kedve, pedig az anyukája mondta, hogy az osztályfőnöke (Haller) örömmel fogadta volna.
 Az első sulinap minden osztálytársa úgy néz rá, mint a tökre, hogy mégis ki ez a lány, hisz nem is volt a táborba. Az első nap megismerkedik Bencze Virággal (alias Emó).
 Pontosan egy hét múlva azonban minden megváltozik, ugyanis a sulit megtalálja a "szívtipró" Antai-Kelemen Ádám, (becenevén Cortez) aki mindent megváltoztat az életében a tudta nélkül. 
 Telnek, múlnak az idők, mindenki összeszokik mindenkivel, párkapcsolatok alakulnak ki, bulikon vesznek részt, balhéznak a fiúk... Szóval minden, ami egy gimibe szokott lenni. Azonban ez mégis más, mert a sorozat írója ezzel a sorozattal vált híressé, ezzel szerettette meg sok gyerekkel az olvasást (köztük velem is). 
 A történet alapjáraton vicces, főleg az utolsó rész, amikor mindenkinek meg kell csinálnia azt, amit húzott azzal a tanárral, aki a lapon volt, amellett, amit csinálnia kellett. 
 Na, de ne menjünk egészen az elsőtől az utolsó részig. Nézzük azt is, ami közbe van. Nagyon megszokták egymást a második részig, összeszokott csapat lett.Úgy, ahogy, de a további kötetekben egyre jobban. A harmadik részben Cortez és a barátai a hírhedt csapat bandát alapít, amivel kiborítják Máday-t, az igazgatóhelyettest. 
 A negyedik részre már telesen összeszokott lett a csapat, Reni nem mert közelíteni Cortezhez azóta, hogy azon a híres, nagybetűs SZEPTEMBER 8.-ÁN. Cortez azonban megpróbál közelebb kerülni, ami valamennyire sikerül is, egészen az ötödik részig. Gondolom kitaláltátok már, hogy mi fog ott történni. De vajon mikor? 
 A további részeket nem szeretném felsorolni, mert nem szeretnék sok-sok spoilert, ha esetleg valaki nem olvasta. Mindössze csak annyit fűznék a történethez: NAGYON JÓÓÓ!

Én magát a történetet ötből öt csillagra értékelném, mert a történet vicces és nagyon jó, nagyon lehet élvezni. Az írónőnek pedig fantasztikus a humora.

You May Also Like

0 megjegyzés