Papp Dóra - Tükörlelkek

by - 6/20/2016

Fülszöveg: 
Kriszti és Orsi nem is lehetnének különbözőbbek.
A végzős Péterfi Krisztina mintadiák. Színötös mindenből, illemtudó, népszerű lány, a szülei szeme fénye. Legalábbis kívülről ez látszik. Olyan titkai és gondolatai vannak, amelyeket még önmagának sem mer bevallani, nemhogy a szüleinek vagy a környezetében bárkinek is. De, mint tudjuk, a titkok egyfolytában azért küzdenek, hogy előbb-utóbb felszínre kerülhessenek…
Fekete Orsolyát úgy becézik: Tragédia. Ő az a lány, aki a saját rettenetes, kibírhatatlan stílusába és az üvöltő metálzenébe menekül a problémái elől. A lány, akinek mindenki ismeri a titkát, de a teljes igazságot csak ő és a legjobb barátja, Eszter tudja. A lány, aki verekszik, cigizik, káromkodik, és úgy általában háborúban áll az egész világgal, és aki hosszú évek óta küszködik az egyszerű emberi kapcsolatokkal. De ez változhat, csak kell valaki, aki segít neki ebben…
 
Véleményem:

Nem tudok rá mást mondani, mint azt, hogy... FANTASZTIKUS!
 Amikor megkaptam elolvastam a fülszöveget és nem tudtam elképzelni, hogy mi közös lehet ebben a két
lányban. Most már valamennyire tiszta előttem a kép, de még most se annyira. Valószínűleg ezekre a választalanul maradt kérdésekre választ fogok kapni a további részekben, de egyelőre olyan vagyok ezzel a történettel és a bennem ragadt kérdésekkel, mint egy diófa dió nélkül. Egy nagy kérdőjel van bennem néhány dologgal kapcsolatban. Igen, ugyanis lesz második része. Gondolom nem csak én várom, hanem azok is, akik még olvasták rajtam kívül. Aki pedig még nem olvasta azoknak nagyon ajánlom. Nem fogjátok megbánni, ha elolvassátok. Én mind a két személyben megtaláltam önmagamat. Orsinál is találtam magamból egy kicsit és Krisztinél is. Szerintem ha elkezded olvasni nem tudod majd letenni. Legalábbis én nem tudtam. Fantasztikus könyv. Köszönöm Papp Dórának ezt a fantasztikus élményt és remélem hamar kezembe foghatom a második részt.
 A vége kicsit megdöbbentett, de nagyon élveztem az egészet. Mindig siettem az olvasással a következő oldalra, hogy kiderítsem, mi fog történni Krisztivel vagy éppen Orsival és egyszer csak azt vettem észre, hogy... Vége lett a könyvnek. Mázli, hogy most kaptam egy könyvet a névnapomra és van mit olvasnom, így nincs időm a "miért?"-eken gondolkodni. 
Ebben a történetben ugye két karaktert ismerhettünk meg Krisztit és Orsit (más néven Tragédiát). Kriszti egy szorgalmas, mintatanuló, jó kislány, tipikus modell alkattal és kinézettel, Orsi pedig az a lány, aki mindenkit fenyeget, a világ ellen van és mindenkinek csak a rosszat akarja, mind ezt egy múltjából adódó dolog miatt. Ugye milyen különböző karakterek? Ha kíváncsi vagy rá, mi bennük a közös, vagy akárcsak  a történetükre, akkor bátran ajánlom, hogy menj el az első könyvtárba, ami a közeledben van és vedd meg. Nem fogod megbánni.
 Nekem személy szerint nagyon tetszett a könyv, de még maradtak bennem kérdések, de biztos vagyok benne, hogy ezekre a sorozat többi részében választ kapok, úgyhogy tőlem öt csillagot kap az első rész. :)

Könyv: Papp Dóra: Tükörlelkek
Kiadó: Ciceró
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 388
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635399468

You May Also Like

0 megjegyzés