Leiner Laura - Bábel (könyvajánló és értékelés)

by - 4/18/2016

Fülszöveg: 

Zsófi tizenhét éves és RHCP rajongói blogot ír, ezért nem is kérdés, hogy az idei Bábelfesztre egész hetes bérletet vesz, hiszen az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers.
Zsófinak ez lesz élete első fesztiválja, amelyen barátaival, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával együtt vesznek részt. Ez pedig azt is jelenti, hogy többnapos, ismeretlen olaszok utáni hajtóvadászat, az orvosi sátorban töltött hosszú órák és a VIP-szekcióba való kétségbeesett bejutási kísérletek is várnak rájuk. A folyamatos bulizás, sátorozás, a koncertek és a legelképesztőbb közös élmények felejthetetlenné teszik ezt a hét napot, sőt, talán az egész nyarat.
„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!” (Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója)

Véleményem: 
Bábel. Amikor egy ember meghallja ezt a szót, van akinek teljesen fekete köd van az agyába, mert azt se
tudja, mi az. Viszont van a másik réteg, aki ezt pontosan tudja. Hogy mi is ez pontosan? Leiner Laura által megalkotott - egyik legjobb és legnagyobb - zenei fesztivál, valahol Pápa mellett. De sajnos nem létezik. Pedig sok ember elmenne oda. Na, de térjünk is rá, hogy miről is szól maga a könyv. A story egy Zsófi nevű lányról szól, aki a barátaival Szaszával, Hipóval, Abdullal és Napsival elmennek Bábel fesztiválra, bár Zsófi azzal a szándékkal, hogy találkozzon Anthony Kiedisszel, az RHCP énekesével, akik a fesztivál zárónapján adnak koncertet. De itt még közel sincs vége a történetnek. Ez csak az eleje. A történet elején hozzájuk csapódik még egy punk srác, akivel kicsit érdekesek és
viccesek lesznek a helyzetek. Na meg megtalálja őket egy régi ismerős is, akit Kolosnak hívnak. Kolos egy kötözködő, de kedves, néha azonban kissé bunkó srác. Sok dolog történik velük ez alatt az egy hét alatt. Kamuházasság, szerelem és még sorolhatnám. Ha szereted a fesztiválokat, akkor mindenképpen olvasd el. Garantálom, hogy tetszeni fog. Ha voltál már fesztiválon azért, ha nem, akkor pedig itt most "átélheted", hogy milyen is, közben pedig egy csomót röhöghetsz a srácokkal, vagy éppen rajtuk.
 Nálam maga a történet ötből öt csillagot kap, mert a történet nagyon jó és sokat lehet rajta nevetni. Tipikus nyári fesztiválos könyv.

Kedvenc karakter: 

Szasz, mert... Mert ő Szasza. Igazából Leiner Laura karaktereinél baromira nehéz megmagyarázni, hogy kit, miért szeretek, különösen, ha fiúról van szó. 

Kedvenc idézet: 

Szasza megfogta a kezem és felhúzta az ujjamra a gyűrűt , miközben így szólt:
-Elveszlek, mert kérted, úgyhogy örüljél.
-Ez csodás volt- pislogtam felé tettetett hálával és kitört belőlem a nevetés.

Kedvenc jelenet: 

A végén, amikor Zsófi ahelyett, hogy bement volna a backstage-be inkább visszament Szaszához és a fa alatt nézték végig a koncertet.

Borító: 

Szerintem teljesen illik a történethez. Engem maximálisan megfogott. Szerintem minden ott van rajta, ami kell és nem csicsás. Szolid és laza.

You May Also Like

0 megjegyzés