Ugorjunk egyet - Viszlát 2022, Helló 2023

by - 1/11/2023

 

 Nem volt könnyű év. Sem fizikailag, sem lelkileg, sem sehogyan. Hozott magával a 2022-es év csalódást, veszteséget, örömöt, fájdalmat. Amire pedig még ennyire se számítottam, búcsút. Vagy igazság szerint magam se tudom, hogy minek hívjam. Lehet, hogy csak a tájékoztatásom volt rossz. Ezt idén kiderítem. Node. Hogy is állunk könyvekkel? Lássuk a 2022-es számokat a moly szerint. 

34 könyv + 1 megkezdett, amiből csak 100 oldal van

Elolvasott oldalak: 8888 (Plusz mínusz néhány, mert volt egy már megkezdett könyv, amit folytattam, illetve egy, ami átlógott az újévre.

 Maga az év rengeteget tanított nekem. Többek közt megtanított hinni, bízni, szeretni, ami eddig nem ment, mert féltem. Ezért voltam annyira introvertált személyiség. Sok mindent kaptam az évből, amit köszönök és amit elfelejtenék. A legnagyobb ajándékot akkor is 2022-től kaptam (és a bkk-tól - na jó, belsős poén, lényeg, hogy buszon találkoztunk). Ő pedig a párom, akinek nagyon sokat köszönhetek. A könyves oldalát nézve a tavalyi évnek viszont egész jól zártam. 34 (majdnem 35) könyvvel zártam az évet. Ami azért nagy szám, tekintve, hogy nem olvasok valami gyorsan. Ám nekem nem is az oldalszám a lényeg, szimplán az élmény. Vagy ezzel egyedül lennék? 

 Köszönöm nektek ezt az évet, az idei évre pedig nagyon sok tervem van, remélem össze is fognak jönni. Tehát találkozunk jövőre, vagy idén vagy már a fene se tudja. 2023-ban. Sok tervem van, kérdés, mi fér bele az évbe. Egyet tudok. Ez az év se lesz könnyű. Már most látom, hogy lesz egy olyan szakasz az életemben, melynek kilenc éve talán most sikerül pontot tennem a végére. Remélem leszek olyan erős. Minden csak a kitartáson múlik, ezt ti se feledjétek. 

 Sok mindenkinek kéne sok mindent megköszönnöm a bloggal kapcsolatban. Ám ha mindent leírnék, itt ülnék holnap délutánig. Így csak párat írnék le. Köszönöm a szerzőknek, akik bizalmat szavazva nekem engedték, hogy elolvassam a regényeiket. Köszönöm Petrának, a Mert olvasni mindig jó bloggerének, hogy megalkotta az Olvassunk hazait 2022-ben kihívást, mely által egy csomó új szerző művét ismerhettem meg (igen, akadt köztük kedvenc is). Nem utolsó sorban pedig köszönöm Nektek, hogy a 2019-es nagy leállásom óta itt vagytok velem.  

 A 2023-as évre rengeteg tervem van. Már decemberben összeszedtem egy kisebb listát, melyek azok a könyvek, melyeket mindenképpen el szeretnék olvasni. Ezek alapján pedig a következő megállapítást tettem: Nem kevés könnyet fogok hullajtani az újévben. Erre példa a tavalyi évből áthozott olvasmányom Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra című könyve. Erről bővebb értékelést nemsokára hozok, de nem kevés könnyem hullott. Aztán itt az idei év első teljes olvasmánya: My policeman. A film a lelkemet tépte szét. Egyelőre a könyvtől se várok kevesebbet, de majd meglátjuk.

Top 3 kedvenc könyvem 2022-ben:

  1. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
  2. Sam Wilberry: Flash
  3. Ellyne: Elysium
     

Hamarosan jelentkezem. 2022-ből még maradt pár értékelés.

You May Also Like

0 megjegyzés