Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

by - 1/15/2023

Fülszöveg:

Hol van az a pont, amikor a hallgatás már fáj?

Bence, a 17 éves focista évek óta egy súlyos titkot hordoz magában: a fiúk dobogtatják meg a szívét, különösen a helyes és kedves évfolyamtársa, Martin.

Bence úgy érzi, a titka és a ki nem mondott szavak felemésztik a lelkét.

Az ünnep közeledtével karácsonyi fénybe öltözik a város, ő pedig mindennél jobban vágyik arra, hogy randira hívhassa Martint, és előbújhasson. Ám retteg attól, hogy az idős, konzervatív szülei és a nagymamája mit szólnának az igazsághoz, és miként bánnának vele a csapattársai és a legjobb barátja, Zalán…

Honnan meríthetünk bátorságot, ha úgy érezzük, a félelem az úr?

A szerelem elég erőt adhat ahhoz, hogy kiálljunk a világ elé?

Két szó: Meleg vagyok. Ha kimondod, minden megváltozik?

A Téged kérlek karácsonyra az év legromantikusabb coming out története, ami reménnyel tölti meg a szíved, és mosolyt csal az arcodra.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

Véleményem:

 Kellemes kis karácsonyi történet. Na mondom nézzük meg. Aha... Csak egy részben. A lelkemet
kaparta szét a történet, de ezzel együtt minden sorát imádtam. Az-az út, amit Bence bejárt... Szinte magamra ismertem. Annyi különbséggel, hogy az én családom nem ilyen. Na, de Tibi. Lenne hozzád egy kérdésem: MIÉRT SZENTESTE??? Na jó, befejeztem.

"Nem kötelező felcímkézni azt, aki vagy, ha nem állsz még rá készen. A lényeg, hogy mit érzel."

197. oldal

 Maga a történet tényleg aranyos és úgy van megírva, hogy a főszereplő akár maga az olvasó is lehetne (lehet ezért rázott meg annyira?) A karakterfejlődés azonban hihetetlenül látványos és mindemellett pozitív irányú, ami külön tetszett a történetben. Hogy Bence képes volt egy olyan lépést megtenni nem csak a srácért, akit szeret, hanem saját magáért, ami nagy hatással lehet a későbbi gimnazista éveire. 

"Néha magunkat kell választani a másikkal szemben. Azt tenni, ami nekünk jó, akkor is, ha nehéz, és tudjuk, hogy a másik szenvedni fog."

179. oldal


 Kíváncsi lennék, hogy a történet befejeztével vajon hogyan alakul Bence sorsa, hiszen bár nekem van egy elkézelésem, nem biztos, hogy az úgy lenne. Amin viszont nagyon meglepődtem, az Bence legjobb barátja volt. Zalán volt a történetnek azon karaktere, akin szintén éreztem a karakterfejlődést, hiszen a szerző végig egy homofób f*sznak írta le, azonban a történet előrehaladtával igenis tudott meglepetéseket okozni. 

"Olyan egyszerűnek tűnik, mégis piszkosul nehéz, mert az egész életem fenekestül fel fog fordulni."

150. oldal

 Remélem olvashatok még ilyen történeteket a szerzőtől akár novella formájában. Habár az eddig olvasott összes kötetét szerettem és most se csalódtam benne. Köszönöm.


A szöveg közé pedig nem fért be, de ezt nem hagyhatom ki (aki olvasta érti, aki nem olvasta, annak csak aranyos, de majd megérti):

You May Also Like

0 megjegyzés