James Norburry: Az utazás

by - 1/22/2023

Fülszöveg: 

A ​Nagy Panda és Kicsi Sárkány folytatása gyönyörűen illusztrált ajándékkönyv az elfogadásról, önmagunk és egymás mélyebb megismeréséről.

A két valószínűtlen útitárs útnak indul, folytatva az előző kötet kalandjait, hogy eljussanak egy helyre, amely talán messze van az otthonuktól, de az utazás révén önmagukhoz és egymáshoz közelebb kerülnek.

– Változás – mondta Nagy Panda. – Ha nem is tudod, hová vezet, attól még jobb, mint egy helyben maradni.

Kicsi Sárkány boldogtalan, és kiönti a szívét Nagy Pandának, aki úgy véli, ahhoz, hogy barátjának kedélye helyreálljon, útnak kell indulniuk. Új vidékeket fedeznek fel, rendkívüli élményekkel gazdagodnak, és nagy kihívásokkal néznek szembe. Nagy Panda és Kicsi Sárkány továbbhaladnak az elfogadás ösvényén, és megtanulják, hogy a változások, a nehézségek életünk természetes velejárói – ezek nélkül fejlődés se volna lehetséges.

Ebben a kötetben is ugyanolyan bájos, szívet melengető illusztrációk találhatók, mint James Norbury eredeti, Nagy Panda és Kicsi Sárkány című nemzetközi bestsellerében.

Csupa inspiráció, csupa kedves humor: Az utazás kalandos, gyönyörködtető mese az elfogadásról, amelyet minden korosztálynak érdemes kézbe vennie.

Véleményem:

I-MÁD-TAM. Egyszerűen fantasztikus, hogy egy képregény mennyi mindent tud mutatni és tanítani az embernek. Én csak kapkodtam a fejem, olvastam és egyszerűen nem akartam befejezni a történetet. Nagy Panda és Kicsi Sárkány története ismételten magával ragadott és nem akartam a végére érni. Hihetetlen, hogy egy ilyen bájos mesekönyvbe mennyi érték és bölcs gondolat tömörülhet össze. Minden mondatáért megéri elolvasni mind a két részt, hiszen egytől egyig különlegességeket rejtenek magukban. 

"Az elfogadás pedig nagy békességet szül."

87. oldal

 Remélem lesz még alkalmam olvasni Kis és Nagy barátunknak a közös kalandját, hiszen sokadjára is meg kellett állapítanom, hogy remek gyógyír, ha az embernek rossz kedve van, vagy szimplán csak szomorú kint az idő. Kirángat a hétköznapokból, felnyitja a szemed és még meg is nevettet. Kell ennél több? Nekem nem kellett. Szerintem neked sem fog. A grafikák pedig csakúgy, mint az előző kötetben, itt is zseniálisak. Nem volt szívem továbblapozni egy-egy oldaltól. 

"Még a legnagyobb vihar is elvonul egyszer…"

75. oldal

 Ez a kötet bemutat egy olyan helyzetet, hogy mit tehetünk akkor, ha az élet teljesen más irányba sodor minket, mint amerre tartunk. Mit csinálunk? Pánikolunk? Nem. Hát akkor? Olvasd el a kötetet és megtudod.

You May Also Like

0 megjegyzés