Mit kaptam karácsonyra? - 2017

by - 12/25/2017

Szenteste. Béke, mézeskalács, szaloncukor, na, meg a sok-sok ajándék. A könyvmolyoknak pedig a sok-sok könyv, amit kértek a "Jézuskától". 
 Bár nálunk a karácsony az egy külön ünnep, mert a nevelőapám pont karácsonykor született. Viszont ez nem gától minket abban, hogy minden olyan legyen, mint szokott. Csak annyi, hogy délben (illetve van, amikor délutánra csúszik) ünneplünk és tortát eszünk. Idén egy héten belül hármat is, úgyhogy szilveszterig cukormérgezést kapok
 Ugye mindenki ismeri azt az érzést, amikor ültök délben és díszítitek a fát, majd leültök enni, és mire végeztek, ott a sok-sok ajándék, amiket izgatottan bontogattok ki? Én idén is így voltam vele. Nálam ilyenkor kezdődik a karácsonyi hangulat. 
 Na, de. Nekünk ugye a bátyám szokta rendelni a könyveket, mert neki kedvezménye van oda, így aztán karácsony előtt anya összeíratja velünk, milyen kömyveket szeretnénk. Na, de én idén kértem mást is. Na, menjünk sorban. 
24.-i könyvek
 Huszonnegyedikén leültünk ebédelni, de előtte anya megkérte, hogy pakoljuk ki a becsomagolt ajándékokat a fa alá. Őszintén: alig fért be a fa alá. De akkor még nem láttam azt az jándékot, amit a legjobban vártam, ugyanis azt nem velem rakatták ki.
 Amikor kaja után visszamentünk a szobába elkezdtünk bontogatni és mivel én vagyok a legfiatalabb, így én húzom az ajándékokat és adom oda a megfelelő személynek. Szép sorban bontogattam ki az ajándékaimat. Volt ott minden. Könyvek közül Becca Prior A tanítvány című sorozatának első részét kaptam, amit már másodikán beszereztem, ez által pedig dedikálva van. Aztán még ott volt a fa alatt Leiner Laura új könyve, az Ég veled és az SzJG hiányzó részei (első, negyedik és hetedik, abból a negyedik és a hetedik régi kiadású). Na, de itt jött a meglepetés. Mindenki kibontott már
Új szerelem... 💖💗
mindent, mégis ott volt egy nagy bookline doboz a fa alatt, amiben anya állítása szerint könyvek vannak. Erre mondta, hogy bontsam ki. Minden volt benne, csak nem könyv. Egy négy soros fekete görkori volt benne. Ma pedig rájöttem arra a felfedezésre, hogy koptatott a kereke, tehát aligha fog csúszni, de azért meg kell tanulnom járni benne.
 Ma (25.-én) viszont jöttek a nevelőapám szülei, akiktől szintén kaptunk ájándékot. Megint én voltam az ajándékosztó. Én bontogattam és adogattam mindenkinek az ajándékát. Itt is ért meglepetés azután is, hogy kiszagoltam, mit kapok karácsonyra. Első sorban megkaptam Becky Albertalli Simon és a homo sapiens lobbi című regényét, aminek iszonyatosan örültem és már el is kezdtem olvasni, ugyanis még a mozifilm előtt szeretném tudni, miről szól. Aztán pedig kaptam egy jó vastag, finom, puha zoknit, ami a hideg napokra a görkorihoz pont jó lesz.

Így telt az én karácsonyom.
És a tiéd? Mit kaptál?

You May Also Like

0 megjegyzés