Nagy Panda és Kicsi Sárkány

by - 1/25/2022



Fülszöveg: 

Vezérlő ​fény a sötétebb hónapokban – gyönyörű, illusztrált kiadvány két barátról, és elgondolkodtató utazásukról, amelyet a buddhista filozófia inspirált.
– Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés?
– Az útitárs – mondta kis sárkány.
Nagy panda és kis sárkány barátok. Együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval telíti őket a környezetük, hogy rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.
Érezd át nagy panda nyugalmát, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat.
Fedezd fel mindennapjaid világát kis sárkány kíváncsi tekintetével, akinek, bár a termete kicsi, a szíve nagy.
A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart – csatlakozz hozzájuk, ahogyan rájönnek, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat.
„A két barát gyakran eltéved, de gyönyörű helyeken találják magukat, amelyekre soha nem bukkantak volna rá, ha rögtön a jó úton indulnak el. A rajzok éppolyan bájosak, mint a Micimackóban, a szöveg pedig ősi mondások mélységét hordozza.” – GUARDIAN
James Norbury író, rajzoló és illusztrátor. Imádja a természetet és az állatokat. Egyetemen zoológiát tanult, majd a diplomát követően egy darabig Írországban élt. Angliába visszatérve több városban is lakott, és az idő egy részében egy lakóhajó volt az otthona. Jelenleg Swansea városában élnek a feleségével és hét macskájukkal.

Véleményem: 

 Ez a könyv már a megjelenése óta piszkálta a fantáziámat. Aztán történt egy olyan eset, hogy édesanyám férjének a szülei feljöttek vidékről és anyum úgy gondolta, hogy menjünk el plázába cipőt venni meg miegymás. Én mit csinálok? Persze, hogy a fizetésem előtt egy nappal beszabadulok a könyvesboltba és ezzel a kötettel a kezemben jövök ki. :D Hangsúlyozom: FIZETÉS ELŐTT EGY NAPPAL.

Panda: Képek, stockfotók és vektorképek | Shutterstock Sárkány nagy komolyan.
– Ez nagyon igaz – helyeselt Nagy Panda –, de mi határozottan eltévedtünk.
– Attól még, hogy nem tudod, hová mész, nem biztos, hogy eltévedtél – jegyezte meg Kicsi

 Összességében ez a kis könyv amennyire rövid annyira hangulatos. Egyik nap a kocsiban kezdtem el olvasni, majd egyszercsak megszólalok anyukámnak: "Ebben a könyvben benne vannak az élet nagy dolgai". És egyébként igen. A szerző a nézeteit "felhasználva" alkotta meg ezt a regényt, ezzel örömet szerezve az olvasóknak. Szerintem nem utoljára vettem a kezembe ezt a rettentően aranyos kötetet, mert mindig van olyan nap, mikor szükségem lehet egy egy oldalon leírt mondatra. 

– Mit ünnepelsz? – kérdezte Kicsi Sárkány.
– Hogy megáztam – felelte Nagy Panda. – Veled.

 Habár én magam ritkán olvasok képregényt, ez mégis magával ragadott első látásra. Első indok: Mert panda van benne. A pandák pedig aranyosak. Na jó, komolyra fordítva a szót: néha tényleg a hasamat fogtam a nevetéstől olvasás közben.


Együtt bármire kepesek vagyunk.

 Ajánlom ezt a kis képregényt MINDENKINEK. Mindenkinek, de főleg azoknak az embereknek, akiknek sokszor vannak mélypontjaik az életben. A Nagy Panda és a Kicsi Sárkány története amilyen egyszerű, olyan elgondolkodtató. Olvasd el. Nem bánod meg.  

Minden döntés, amit hozol az úton,
elmozdít onnan, ahol vagy.

Aranyos Rajzfilm Gyanta Kis Sárkány Dekoráció Micro Táj Dekoráció  Szimuláció állat Dekoráció Dísz Szép Ajándékok Kiárusítás! ~ Lakberendezés  > Bevasarlas-Gyar.cam

You May Also Like

0 megjegyzés