MINI ÉRTÉKELÉS - Baráth Viktória:A testőr

by - 12/09/2020

Fülszöveg:

Ricket, a hányattatott sorsú, hivatásos katonát idejekorán nyugdíjazzák. Mivel nehezen viseli a tétlenséget és az unalmas életet, testőrnek szegődik a helyi drogkereskedő, Marquez mellé. Ott találkozik Ryannel, akivel életre szóló barátságot kötnek, és akin keresztül megismeri Anát is. Olyan szoros kapcsolat alakul ki közöttük, hogy Rick a saját életét is feláldozná annak érdekében, hogy a rá bízott feladatokat ellássa. De vajon tudja tartani az esküjét? Sikerül véghezvinnie az utolsó, és egyben legfontosabb küldetését?

Véleményem:

Ez a kis novella betekintést nyerhetett Rick eletébe, mely A fönök és az Orosz rulett előtt, illetve után játszódott. Betekintést nyerhettek az olvasók az életébe. Abba, hogyan is lett az aki. Hogyan ismerkedett meg Ryannel, utána hogyan maradt Ana mellett és hogyan indult Sophoa keresésére. Ez a novella megválaszolta azokat a kérdéseket, melyeket feltettem magamban, de Sophi szemszögéből nem leltem rá választ az Orosz rulettben. 
 Megtudhattam, hogy Rick végig az életével játszott, hiszen nagyon jól tudta, egyetlen rossz mozdulat és meghal. Ő mégis kereste a veszélyt, hiszen először Ryan utána Ana mellett táborozott le. Véleménem szerint ennek a novellának meg kellett íródnia. Így lett kerek a történet. 
 Nekem végig Rick volt az egyik kedvenc szereplőm. Olyan volt, mint egy nagyon jó apa, egy barát és egy társ egy személyben. Talán ez fogott meg benne. Meg az, hogy nem beszélt feleslegesen. 

"Ha ő nincs, bizonyára már rég egy erdőben lennék elásva. Bár sosem érdekelt a halál, de mióta megismertem őt, új célom lett: megvédeni azokat, akiket szeretek. Csak ez motival abban, hogy életben maradjak." - 11. oldal

You May Also Like

0 megjegyzés