"Nem volt konkrétan sztori, csak a szereplő és a gondolatai." - interjú Hajnal Kittivel

by - 3/24/2020

1. Hogyan jött egyáltalán az ötlet, hogy elkezdj történeteket írni?

Ez egy nehéz kérdés, nem vagyok benne biztos, hogy tudok rá rendesen válaszolni. KIlencéves korom óta kisebb-nagyobb megszakításokkal írok. Emlékeim szerint unatkoztam napköziben, és meguntam, hogy fákat rajzoljak.

2. Hogyan jött a gondolat, hogy egyáltalán az olvasók elé tárd az írásaid és kiadasd őket?

Még általánosban volt egy barátnőm, akivel egymásnak írtunk nagyon gagyi szerelmes sztorikat. Aztán verseket írtam egy plátói szerelmhez Ezeket mind csak a barátaim látták. Utána felkeveredtem egy meleg történeteket tartalmazó oldalra, és ott kezdtem publikálni. Jóban lettem az adminnal, ő ösztönzött, hogy megosszam a történeteket. Utána ez mániává futotta magát. Aztán jött egy páréves kihagyás, mással kötöttem le magam, és amikor újra írni kezdtem, a saját oldalam mellett Merengőre töltötte fel a sztorikat. A kommentek, vélemények nagyon hajtottak, egyre többet írtam. Aztán találkoztam Tirával, aki ráncba szedte az írásmódom, majd némi pályázgatás után a kiadóhoz kerültem.

3. Na és hogyan jött a Falak ötlete és
miért pont ez a cím?

Úgy, ahogy nálam általában jönnek az ötletek: egyszerűen csak megjelent a fejemben, aztán elkezdtem leírni. Nem volt konkrétan sztori, csak a szereplő és a gondolatai. Lassan formát öltött. A cím pedig szimbolikus: Áron falak közé zárja magát és az érzéseit, ezeket pedig le kell rombolnia ahhoz, hogy önmaga lehessen.

4. És mi a helyzet Áron baráti körével?

Áronnak nem igazán vannak barátai. Egyedül az egyik munkatársával, Anitával van jóban. Nem igazán barátkozik, mert nehéz úgy jóban lenni valakivel, hogy nem őszinte. Sem magával, sem mással. Ezért is akkora sokk számára Márk és a csapata. Látja, hogy így is lehet, és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy végre képes nyitni kifelé.

5. Ha már szóba jött Márk. Vele mi a helyzet barátok, illetve élet terén?

Hűha, az a baj, hogy spoiler nélkül nehéz. Amiről a Falakban nincs szó, arról a Hintában igen. Megpróbálom anélkül, hogy lelőném a lényegi dolgokat. Márk egy nagyon összetett srác. Kívülről laza, jó fej, szexcentrikus, de ha az ember jobban megismeri, rájön, hogy egyébként neki is nagyon erős harcai vannak. Mindenért saját maga küzdött meg: a lakásért, a kocsiért, a családja elfogadásáért viszont évek óta nem sikerül. A párkapcsolataiban pedig ő sem találja a helyét, a könyv elején legalábbis egyáltalán nem jó irányba halad.

6. Minden ember azt hinné, hogy ez egy egyszerű szerelmes sztori, ha elolvassa a fülszöveget és az itt-ott fellelhető írásokat. Szerinted ez így igaz? Tényleg egy egyszerű szerelmi sztori?

Én általában azt szoktam rá mondani, hogy ez egy egyszerű történet. Áron egy egyszerű srác. Aztán mindig megkapom az olvasóktól, hogy ez igenis bonyolult, meglepetésekkel teli történet. A mindennapokra épül, ugyanakkor útkeresés is, szerintem ezért egyszerre egyszerű és bonyolult.

7. Az az ötlet miért jött létre, hogy megírd a Hintát ráadásul Patrik szemszögéből? 

Őszintén szólva Patrik már a Falak írása közben is nagyon megragadott. Szerettem a csendjét és a kedvességét, bár tudtam, mi húzódik mögötte. Aztán láttam, hogy az olvasókra is ilyen hatással van, szóval úgy döntöttem, megmutatom őt is kicsit jobban.

8. Következő regény?

Már elkészült. Igazság szerint tavaszra terveztük a megjelenést, de a járványhelyzet sajnos közbeszólt. Főnix a címe, és egy tanár-diák kapcsolatról szól, rendhagyó módon azonban nem a szerelmük kezdetéről.

9. Bővebben esetleg tudsz mesélni a törtenetről vagy még titok? 

Annyira nem titok, az első fejezet olvasható is volt.
A főszereplők, Jake és Noah, lassan három éve alkotnak egy párt. Még akkor jöttek össze, amikor Jake Noah tanítványa volt, és a különórák alatt közelebb kerültek egymáshoz. A regény kezdetén azonban több problémával is küzdenek, a kapcsolatuk romokban, és az a kérdés, képesek-e megmenteni a szerelmüket.

Köszönöm az interjút. Hajnal Kitti regényei ITT megvásárolhatóak

You May Also Like

0 megjegyzés