Rácz-Stefán Tibor: Túl szép

by - 11/11/2016

Fülszöveg:

A túlsúlyos Márk mindennél jobban vágyik rá, hogy végre igazán szeressék. Mégis, azt hiszi, hogy a súlya miatt nincs joga a szerelemre. Elkeseredésében finomságokba fojtja bánatát.
Vajon a csupaszív srácra rátalálhat a nagy Ő?
Képes lesz elfogadni önmagát?
Olivér profi úszó, ám doppingbotrányba keveredik, eltiltják a versenyzéstől, és darabjaira hullik az élete. Azt sem tudja, mit hoz a holnap, a szerelemre gondolni sem mer.
Újjáépíthetjük a nulláról az életünket?
Rátalálhatunk az igazira akkor is, ha nem keressük?
A két fiú közös munkahelyen kezd el dolgozni. Előbb megismerik egymást, aztán a titkaik is felszínre bukkannak. De kialakulhat köztük több, mint barátság? Vagy csak a külső számít?
Van egy pont, amikor az ész a szív útjába áll…

 Véleményem:

 Atya... Úr... Isten... Na, jó. Fújjuk ki a levegőt és kezdjünk neki újra. ÁÁÁ! Na jó, befejeztem, mielőtt felakasztanátok magatokat tőlem. 
 Nem is tudom, mit mondhatnék. Sokkal jobban szerettem, mint a Fogadj el!-t, bár mind a kettőnek meg van az a része, ami megfogott benne. Míg a Fogadj el! című regény Petra szemszögéből egy tragikus életet mutat be, Dávidéból pedig egy gazdag, duci kissrácét, addig a Túl szép című regényében Márk és Olivér története teljesen más. Ugye abból indult ki az egész történet, hogy Olivér doppingbotrányba keveredik a volt csapattársa, Ricsi miatt és egy évre eltiltják az úszástól. Ezek után persze gondolom az, aki olvasta a regényt végig arra számít, hogy egy év után visszamegy a csapatba és kimegy az olimpiára Rióba, de... Jó, nem akarok spoilerezni. Egyszerűen imádtam. A történet egyszerűen olvastatta magát, alig bírtam letenni és bevallom, tűkön ülve várom Tibi új regényét, ami ugye egy spinin-off lesz Dávidék életéről. 
 A történetben ugye két szemszögből ismerjük meg ezt a "rövid" időszakot, amit átélnek és itt szó szerint tényleg minden van. Szex (nyugi, nem 18+-os -annyira :D -), szerelem, barátság, veszekedés... Minden, ami egy jó regénybe kell. Imádom az író stílusát, azt ahogyan ír, és csodálom azért, hogy mer ilyen témákról írni.

Kedvenc idézet:

"Te vagy az első fiú, akit kedvelek. Fogalmad sincs, milyen sokat jelentesz nekem. Nem érdekel a csomagolásod. Te érdekelsz. Az enyém vagy. Hozzám tartozol!"

Kedvenc karakter: 


Olivér. Nekem ő valamiért szimpatikusabb volt, mint Márk. Lehet, hogy csak az úszás miatt, mert imádok úszni. Nem tudom. De lehet. hogy azért, mert olyan vagyok, mint a többi lány és az általam elképzelt karakter kinézetét néztem.

Kedvenc jelenet: 

Amikor Olivér rájön arra, hogy nem minden a külső és Márknak igenis nagy szíve van.

Kedvenc idézet: 

"Te vagy az első fiú, akit kedvelek. Fogalmad sincs, milyen sokat jelentesz nekem. Nem érdekel a csomagolásod. Te érdekelsz. Az enyém vagy. Hozzám tartozol!"

Borító: 

Egyszerűen imádom. Bár csak a történet felét jelképezi, de akkor is. Valami fantasztikus. 

Kiadás éve: 2015

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon tetszik ez a bejegyzés, megjött a kedvem az olvasásához! Minél előbb beszerzem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsófi! :) Teljesen megéri beszerezni az írónak, nem csak ezt, hanem a Fogadj el! című regényét is.

      Törlés