Rácz-Stefán Tibor: Nincs hozzád hasonló

by - 11/10/2022

Fülszöveg:

Mit áldoznál fel a szerelemért?

Egész életemben csak egy dologra vágytam: egy kedves, vicces és helyes srácra, aki meglátja az embert a plusz kilók mögött, és úgy szeret, ahogy vagyok.

Most belépett az életembe ez a srác: Kristófnak hívják. Ő az, akiről mindig is álmodoztam. Órákon át tudok vele beszélgetni, úgy csókol meg, hogy attól megőrülök, és mindig képes mosolyt csalni az arcomra. Mellette keltem életre igazán.

A könyvekben, amiket fordítok, itt jönne el a happy end. Hát, az én életemben a szerelem egy lehetetlen döntéshelyzettel párosul, amiben az egészségem a tét…

Szívszorítóan őszinte történet arról, hogy mi történik, ha a szív harcba száll az ésszel.

Mélyedj el benne!

Fülszöveg:

Rácz-Stefán Tibor a történeteivel mindig is el tudott engem varázsolni onnantól kezdve, hogy először
kezembe vettem az első regényét, a Fogadj el!-t. Ezt a történetet is ahhoz hasonlítanám csak nem az iskolás szemszögből. Hiszen itt is egy túlsúlyos főszereplőt ismerhetünk meg. Ő Csongor. Csongor azonban választás elé kényszerül. Vagy úgy éli tovább az életét, ahogy eddig és akkor idejekorán meghal vagy belekezd a fogyókúrába ezzel esélyt adva magának egy hosszú és boldog életre. Azonban közbeszól egy nagyobbnak látszó tényező: a szerelem. Ugyanis Csongor megismerkedik az izmos borítómodell jellegű sráccal, akivel azonnal elrabolják egymás szívét. Egyetlen gond csupán az, hogy Kristófnak csak az a testsúly jön be, amit Csongor akkor magán visel. Mi lesz most? Szerelem vagy egészség a fontosabb? Te hogy döntenél?

"A coming out nehéz dolog. Ha te döntesz mellette, ha nem."

99. oldal

Én megmondom őszintén engem ez a történet minden csodálatos részével padlóra vágott. Hiszen amellett, hogy megmutatta, milyen csodálatos az, mikor egy vékony srác beleszeret egy teltebb fiúba, a szemünk elé tárta azt is, amikor a külső fontosabb a léleknél. Ez az, ami engem igazán padlóra vágott és a könyv is majdnem a szoba sarkában végezte, hiszen nem tudtam elhinni, hogy miért vannak így kódolva egyes emberek. Mi az, ami miatt ilyenek. Hiszen egy embernek nem a testét, hanem a lelkét kell nézni.

A keménysége és a határozottsága mögött ott egy megsebzett srác, aki csak szeretni akar.

127. oldal

Mindenesetre, mikor az utolsó oldal utolsó betűjéhez értem csak ültem. Képtelen voltam felfogni az olvasottakat. Még most is nehéz. Mindenkinek ajánlom ezt a regényt, mert egy kicsit mindenki magára találhat. Ki itt, ki ott.

You May Also Like

0 megjegyzés