Ellentétek Book tag

by - 2/21/2018

Photo by: Lap lap után blog
 Szeretném megköszönni Annának, A Lap lap után blog bloggerinájának, hogy kihívott erre a tag-re. 

1. A legrégebbi könyv a gyűjteményedben:

Huuu... A legrégebbi könyv talán a Dalok Paulának c. regény, amit teljesen még a mai napig nem olvastam el. Majd egyszer...


2. A legújabb könyv a gyűjteményedben:

A legújabb könyvemet tegnapelőtt szereztem be, ő mégpedig nem más, mint Csabai Márk: Egy csibész naplója c. regénye.


3. Egy olcsó könyv a gyűjteményedben:

Őszintén megmondom, a könyvtáram ötven százaléka recenzió, de amúgy sem nagyon szoktam nézni - utólag - az árakat. Így erre a kérdésre nagyon nem tudnék válaszolni. De talán a két Ally Carter könyvem volt a legolcsóbb, ha jól emlékszem.


4. Egy drága könyv a gyüjteményedben:

Ismételten nem tudnám ezt a kérdést megválaszolni.

5. Egy könyv, aminek férfi a főszereplője:

Borsa Brown: Az Arab
Egyik nagy kedvencem, pedig szonyúan féltem. Egy éve néztem bele először. Vagyis már másfél. Akkor megláttam először leírva Gamal nevét és hangosan megszólaltam: Én erre még nem állok készen - és visszaraktam a polcra.


6. Egy könyv, aminek nő a főszereplője:

Baráth Viktória: A főnök
Másik nagyon nagy kedvencem. Imádtam, ahogy az írónő végigvezette a történetet. Valamint azt is, hogy egy ilyen témát választott a történet fő szálának. Nemsokára az értékelésem is bővítésre kerül, hiszen muszáj lesz újraolvasnom.
Viki! Csak úgy megjegyzem. Spanyol címmel is fantasztikus lett volna.


7. Egy könyv, amit gyorsan befejeztél:

Kelly Oram: Cinder és Ella. Köztudott, hogy én általában három hét alatt fejezek be egy könyvet, viszont ez a vastagsága ellenére is hamar "végeztetett" magával.


8. Egy könyv amit sokáig olvastál:

 Ha nem számítjuk azt a két és fél-három hetet, ameddig egy könyvet olvasok, akkor eddig Az Arab szeretője a molyon a leghosszabb ideje bejelőlt olvasmányom. Novemberben jelőltem be, úgy hogy párhuzamosan olvastam három könyvet és ezt most fogom befejezni. (Várhatólag hétvégén, úgyhogy készüljetek az új értékelésre.)


9. Egy könyv, aminek pocsék a borítója:

A Dalok Paulának és a Fényed ki ne hunyjon c. könyvek borítóitól egyszerűen rosszul voltam, hogy szépen fejezzem ki magam. Nem nagyon szoktam foglalkozni a borítókkal, de szeretem az igényes munkákat.

10. Egy könyv, aminek gyönyörű a borítója:

Huuu... Szintén nehéz kérdés. Sok borító az, ami tetszik. De úgy igazán egyet nem tudnék választani. Nekem a Vágyakra hangolva, az Újrajátszás, a Gondolatmappa és a Pataki Emma naplója c. könyvek borítói nyerték el a szívemet. Mindegyik másért. De szívem szerint valahogy ebből a négyből csinálnék egyet.


11. Egy magyar könyv:

Leiner Laura: Ég veled. Ugyan nem olvastam, de rajta van a listámon, ezt ti is látjátok.


12. Egy nemzetközi könyv:

Luxen-sorozat. Ezt a kérdést nem nagyon tudtam értelmezni, de remélem, hogy ilyen értelemben gondolta, amiben én vettem.


13. Egy vékony könyv:

Veréb Emese: Segítség, már megint egy gyökérrel járok. Nagyon szerettem azt a könyvet, valamikor pedig tervezem felfrissíteni az értékelésemet.


14. Egy vastag könyv:

Jelenleg ami legvastagabb könyv ami a polcomon van, az a Passionáta, viszont az nem a sajátom. Nekem - szinte - minden könyvem öt-hétszáz oldal körüli.

15. Egy irodalmi mű (Fiction): 

Örömmel sorolnám ide én is a Pál utcai fiúk c. klasszikust, amit most tervezek elolvasni. Ugyanis szerintem nem egy embernél van az-az eset, hogy amikor kötelező, akkot "fujj" meg "távozz sátán", de amikor egyre jobban idősödsz és kezded látni az értelmét, akkor már vágysz rá, hogy elolvasd.


16. Egy nem irodalmi mű (non-Fiction):

 Nem nagyon tudnék ilyet mondani legalábbis most egy könyv se jut nagyon eszembe.

17. Egy nagyon-nagyon romantikus könyv:

Cinder és Ella. Csöpög. Viszont valamilyen szinten jó ez. Néha kell ez az embernek. Én már háromszor újraolvastam. Érik a negyedik.

18. Egy izgalmas akció, vagy krimi:

Krimi... Ide talán Baráth Viktótia: A főnök c. regényét sorolnám - ismét. Imádtam.

19. Egy könyv, ami megnevettetett:

Nem volt olyan könyv, amit fapofával ültem végig. Vagyis de. Szűcs Vanda könyvei. Róluk a véleményemet elmondtam az értékelésekben.

20. Egy könyv, amin sírtál:

Hülyének néztek. Cinder és Ella. Annál a könyvnél még egy jelentéktelen dolog miatt is tudtam bőgni. Gondolok itt arra, amikor Ella apja közli, hogy eladta a könyveit.

Kihívottjaim:

You May Also Like

1 megjegyzés