2023. november 16., csütörtök

Julia ReedHood: Rózsák alkonyatkor

Fülszöveg: 

Londonban járunk, egy kellemes nyári napon. Daniel felkeresi volt mentorát az egyetemen, aki segíthet neki elérni célját, hogy elismert festő legyen. Közben felfigyel egy magányos fiúra, Lucasra, és az élete gyökeresen megváltozik. Jelenleg is tanul, mialatt beteg édesanyját ápolja, egy bárban dolgozik a megélhetésükért. Itt találkozik Braddel, akivel nemrég még bensőséges kapcsolatot ápolt, de ez a jelenben már megromlott, ám a férfi képtelen belenyugodni. Daniel, amikor már azt hiszi minden rendben, lezárta előző kapcsolatát megszólítja Lucast. Olyan viszony alakul ki köztük, amit addig még nem tapasztalt. Úgy érzi Lucas az első, mindenben, legyen az testi, vagy lelki vonzalom. A művészet, a festés világa ötvöződik egy előítéletes, erőszakos jelennel. Az álmok utáni hajsza és az önmagunkkal való harc káoszában, egy gyöngéd történet az olyan szerelemről, amit a világ korlátok közé zár.

 Véleményem:

 Nehezen akart indulni a történet. Látszott, hogy kezdő az író, de ettől függetlenül jó kis történetet olvastam. Minden kis hibájával együtt egy valóságos történet tárult a szemünk elé megmutatva azt, hogy az élet nem feltétlen csak habos-babos. Pedig sokan ezt hiszik. Egy csodálatos szerelem történetét vetette papírra az írónő, bár én sokszor hiányoltam, hogy nem voltak kifejtve a dolgok. Véleményem szerint ezt jobban ki lehetett volna fejteni és bővebben megírni, de így is igazán olvasmányos lett. Én például Brad-ről többet olvastam volna, hiszen az benne egy nárcisztikus lelket fedez fel az olvasó.

 Bár ha a nehéz témákra eveztem, akkor már az elején nem indul valami jól a történet, hiszen a főszereplőnk, Daniel édesanyja rákos és gyógyíthatatlan. Daniel karakterén keresztül tehát azt is megéli az olvasó, hogy milyen egy súlyosan beteg édesanyával élni nap, mint nap. Daniel persze mindent megpróbál, hogy édesanyja mellett saját magára is figyeljen. Azonban sok dologgal kell megküzdenie. Például a coming outtal. Hiszen ez a kapcsolat nem egy nagy filmbe illő, ahol mind a ketten nyíltan vállalják a másságukat.

Maga a történet tényleg egy nagyon aranyos, romantikus, mégis valósághű cselekményeken alapuló történések sorozata, mely szó szerint megmutatja azt, hogy milyen egy nem teljesen boldog romantikus történet. Szerettem a történetet, hiszen az írónő nagyszerűen lezárta, pár dolgot azonban mégis az olvasóra bízott. 

 Ajánlom mindenkinek, aki szereti az LMBTQ történeteket, amik nem csöpögnek a romantikától, de mégis aranyosak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése