2017. július 11., kedd

Baráth Viktória: A főnök



Fülszöveg:

Valóban ​te irányítod a saját életedet? 

Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni.
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?
Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben és erotikában gazdag történetben mutatja be az alvilág rideg valóságát.

KÖSZÖNÖM A RECENZIÓS PÉLDÁNYT
AZ ÁLOM GYÁR KIADÓNAK
Vélemény:


Kicsit féltem ettől a könyvtől a témája miatt, viszont rá kellett jönnöm, hogy nincs mitőlfélnem. Baromi jó a történet. Másodjára sem csalódtam az írónőben. Fantasztikus a fantáziája, a humora, és az ahogy megfogalmazta a történetet. Egyszerűen imádom. Mint az előző könyvénél, most is magával ragadó volt a sztori, egyedül csak a téma volt az, ami miatt először kételkedtem benne. De a félelmem alaptalan volt. A végére tartogatott három olyan csavart is, amitől az államát a padlóról kellett összeszedem.
 Maga a történet ugye Anáról szól (irónikus 😂), aki azt hiszi, hogy az élet arról szól, hogy csak csettintünk egyet és mindent megkapunk. Aha. Egészen addig, amíg el nem rabolja egy drogkereskedő banda, akik fogva tartják. Néhány hónap múlva dzépen, lassan kezdi visszakapni az életét. Vagyis nem a régit, de hasonlót. És mondanom sem kell, hogy több lesz itt, mint egyszerű rab-fogvatartó kapcsolat. De olvassátok el és mindent megtudtuk. Viki engem ezzel a történetével is az ujja köré csavart. Minden volt benne, ami nekem teszik. Romantika, erotika, fordulatok. Imádtam. Ezek után már nem várom tűkön ülve, hogy mi lesz a következő műve. Minek? Amit Viki alkot az úgyis fantasztikus.
 Viszont ezen a történeten érződött (legalábbis nekem), hogy Viki egy kicsit kilépett a komfort zónájából és egy egészen más témába nyúlt bele. Nekem a droggal elég negatív emlékeim vannak, ezért is nem éreztem magamhoz annyira közel, mint az Első táncot, de ezt is nagyon szerettem. Ryan egy szerethető karakter volt, ugyan úgy, ahogy Ana is. Két karakter volt az egész történetben, akik végig szúrták a szememet. Az egyik Frank volt, mégpedig azért, mert, ha az elején nem rabolták volna el Anát, akkor ugyanúgy átverné és megcsalá, így pedig megkapta a végére a méltó büntetést. Legalábbis szerintem. A másik pedig Nicky volt. Fiú, de idegesített a csaj. Végig átverte Ryant, titokban üzletelt másnak a területén. Úgy gondolom, hogy még is érdemelte, amit kapott.

Kedvenc idézetek:

"- Esta la puta es la loca! - üvöltötte a pasi.
 - Tu madre es la puta, cabrón! - vágtam vissza."

54.oldal

"Oldalra fordulva láttam meg Ryant, amint éppen egy plafonról lelógó bokszzsákot püföl. Természetesen egy szál rövidnadrágban, félmeztelenül, mert miért ne büntessen még egy kicsit az univerzum?"

176.oldal

"Valamiért a pasik veszélyeztetve érzik a férfiasságukat, ha egy nővel kell tárgyalniuk, főleg akkor, ha a nő van magasabb pozícióban. Előbújik belőlük a pökhendi seggfej énjük, mintha ezzel felülkerekedhetnének, de szerintem csak szánalmasan festenek tőle."

275.oldal


Borító:

Első látásra megfogott. Bár nem emiatt olvastam el a könyvet, de a borítót is imádtam. Tökéletesen kifejezte a történet lényegét. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése