M. G. Brown: Kavargó rózsaszirmok

by - 7/21/2017



Fülszöveg:

Mi történik velem? Feladom a legbecsesebb kincsemet azért, hogy egy rejtélyes idegen pofátlan módon belerángasson az angyalok és boszorkányok titokzatos világába. Abba a világba, amitől szülőanyám – mesterien szőtt hazugságokkal – egész életemben próbált távol tartani. Nem elég, hogy hibát hibára halmozok, felrúgva ezzel az egész korábbi életemet, még menekülnöm is kell, nem beszélve a felderítésre váró családi titkokról, melyek az életemet vagy a halálomat jelenthetik. Engem persze a szerelem sokkal jobban érdekel. De vajon ki lesz az igazi? Az, aki megszerezte a testem vagy az, aki fogva tartja a lelkem? A nevem Catherine Elwood, habár már ebben sem lehetek teljesen biztos.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SZERZŐNEK
A TISZTELETPÉLDÁNYT
Vélemény: 

ELŐZETES FIGYELMEZTETÉS!

A könyv hátulján ott egy 18-as karika. Bár ha bírod az erotikát, akkor nem szóltam.
M. G. Brown-al

  Őszintén megmondva elsőnek, amikor instagrammon megláttam a füldzöveget és a borítót, egyből megtetszett. Aztán elkezdtem olvasni és keresni benne, hogy hol a fantasy. A szerző segítségével pedig előbb megtaláltam, minthogy odaértem volna.
 A történetről szólva: A történettel semmi gond nem volt. De könyörgöm. Tördelés. A margók közti különbség bántotta a szememet. Na meg a néhai elütések, és a ritkán, de előforduló nevek előtti "a" betű.
 De összességében tényleg nagyon imádtam a történetet, a karakterek szimpatikusak voltak, kivéve kettő, őket viszont néha ki tudtam volna vágni az ablakon. De könyörgöm. A főszeplő, hogy lehetett ennyire... Áh... Inkább hagyjuk.
 Amikor az utolsó egy fejezetet olvastam közben épp a szerzővel beszélgettem és már annyira kíváncsivá tett, hogy mi lesz a folytatás, hogy aztán mesélt is egy két dolgot. Mondanom sem kell, örültem, mint majom a banánnak.

 A történetről röviden annyit mesélnél, hogy ugye van a főszereplő lányunk Catherine, akit a szülei beraktak egy vallásos, bentlakásos iskolában. Később ki is derül, milyen szándékkal, de ezt hagyjuk, ha elovasod, megtudod.
 Catherine megismerkedik az egyik kimenőjén egy sráccal, Daviddel, akit rögtön az igaziban, hisz, de rá kellett jönnie, hogy nem minden csak a rózsaszín köd.
 Ez után fellázad és hamar meg is lépi azt a döntést, amin már rég gondolkodott.

 A könyvben nem kevés, de nem is sok erotikus jelenet van, ami nekem különösen bejött. (SPOILER -->) Kivéve az, amikor David kvázi megerőszakolta Catherine-t. Fiú, akkor nagyon utáltam.

Ennél többet nem nagyon szeretnék mondani a regényből. Ha szeretnétek ti is egy példányt keressétek meg molyon a könyvet és menjetek rá a "molyok eladó könyvei"-re a könyv adatlapján, vagy keressétek meg a kiadó (Underground Kiadó) oldalát.

Kedvenc idézetek:

"– Jobban van az ajkad?
– Határozottan – mosolyogtam el.
Hát még az önbecsülésem… Megcsókolta egy Adoniszt! Juj! Anna nővér elmondhatja ezt magáról?"

67. oldal

"Megvonnád magadtól egy finom étel élvezetét, ha mások úgy tartanák helyesnek?"

83. oldal

"Azon gondolkodtam, hogy ha bevágja nekem, hogy maga Hitler is angyal volt, akkor önszántamból fejelem le a műszerfalat. Legalább tízszer, csak, hogy kiüssem magam."

288. oldal

"Ha bedobja nekem, hogy a mumus is létezik, tartozok anyámnak egy bokán rúgással."

289. oldal

"– Szóval… lényegében… – próbáltam összerakni a hallottakat.
– Vigyázzuk a teremtést. Elvégre a nagy öreg a hetedik napon megpihent. Arról nem szól a fáma, hogy vissza is tért a sziesztából."

298. oldal

"– Más szóval, utáltok minket? – csattantam fel. Személyes sértésnek vettem a szavait.
– Hát… Ja!
Remek… Tehát David és én származásunkból adódóan utáljuk egymást. Mennyei rasszizmus. Menő!"

304.oldal

"– És miből élsz? A Mennyországból utalják a béredet, mennyei manna formájában, vagy mi?"

321.oldal
Kedvenc szereplő: 

 Daniele: Mert egy kedves, aranyos fiúnak tűnt ebből a kis részből, amíg benne volt az első részben és megismerhettem.

Borító:  

Egyszerűen imádom. Nem csak azért, mert fekete. Az egyszerűsége is fantasztikus. Nincs rajta más, csak rózsaszirmok és a cím. Ez pedig épp elég.

NYEREMÉNYJÁTÉK!!

 Négy szerencsés nyertes megnyerhet egy az író által dedikált könyvjelzőt. Ehhez nem kell mást tenned, mint:
  1. Lájkolni a Facebook oldalának (Az információ részben megtalálod)
  2. Ha olvastad megírod, hogy melyik volt a kedvenc idézetek, karaktered, ha nem, akkor azt, hogy szimpatikus-e a történet, és ha igen, miért.
  3. Kommentben írd meg, hogy teljesítetted.
  4. A Facebook oldalára írd meg a címét, ahová küldhetem. 
JÁTÉK VÉGE: Október 23.

You May Also Like

1 megjegyzés